ΤΑ ΒΡΑΧΙΑ ή Ο ΒΡΑΧΟΣ

Ανάμεσα του Πηλού και της Αλικής, ευρίσκεται η θάλασσα με την ονομασία τα Βράχια, καθώς σε ολόκληρη την ακτή του μικρού κολπίσκου, είναι ριγμένα θεόρατα βράχια  άγρια σαν τη θάλασσα που τα δέρνει.
Είναι επικίνδυνη θάλασσα και συνεχώς τρικυμισμένη, ώστε οι άνθρωποι την αποφεύγουν. Τα παλιά χρόνια μέχρι το 1980, οι βοσκοί και οι γεωργοί χρησιμοποιούσαν το χώρο ως νεκροταφείο των ζώων τους όταν ψοφούσαν. Σήμερα με την οικοδομική και τουριστική ανάπτυξη, ο χώρος έμεινε πλέον καθαρός και πάνω στα θεόρατα βράχια θα προσέξει ο διαβάτης πολλούς ψαράδες να ψαρεύουν με το καλάμι, καθώς ένεκα του βραχώδους οικοσυστήματος, τα ψάρια έχουν ωραιοτάτη γεύση.

 Ακόμα μέσα στις σχισμάδες των βράχων τις γεμάτες χώμα που φέρνει η βροχή από τη διάβρωση, βλαστούν πολλές αγρελιές που ελκύουν πολλούς να μαζεύουν τα αγρέλια καθώς είναι παχουλά και τρυφερά ένεκα του εύφορου εδάφους.

ΠΛΑΓΙΑΣΤΗ ΤΟΥ ΒΡΑΧΟΥ
Υ.Σ. Ο Ανδρέας Αχιλλέως λέγει πώς, είναι ένας μεγάλος βράχος στην αριστερή πλευρά τής περιοχής "Βράχος" που άκουε τους ψαράδες να την λένε "Πλαγιαστή" και δίπλα υπάρχει λαγούμι μέσα στους βράχους που κατέβαινε με το παγούρι και το γέμιζε νερό πόσιμο.